Comment From a Friend

This is a comment from Hayyan, my ex-schoolmate on L.U.V.E

***

Salam.
sowila lambat bg komen...actually dah abes bace novel ko mgu lepas tp aku malas nak online hehe.overall ok,but u know..it just not my type hehe..jiwang2 ni aku kureng sket..aku
lebih suke berangan dgn harry potter..bace 1000 kali pon xpe hoho..

apepon,pada pendapat aku novel ko lebih baik dari novel2 picisan ahadiat akashah
yg hanya aku bley layan maser skolah rendah dulu..mmg beratus2 kali maybe beribu2 kali
lebih baik coz walaupon bahasa rojak byk ko gunakan,tapi ada elemen2 intelektual di situ..
dan elemen2 itu cukup byk utk sebuah novel cinta.tahniah,kerana tidak meminggirkan ilmu.

aku raser uthman huzir tuh lebih kepada diri ko sendiri sbb dia suka membaca dan minat pada kerja2 seni..n ko pon keje kat kedai buku tersohor sama cam dia..
itula ko yg aku kenal dulu dan skang..ade la sedikit ngko dlm uthman huzir hehe..

ermmm..aku nak tye sket..filem LOVE tuh filem zaman dahulu kala atau zaman moden atau campuran kedua2nyer??coz dalam latihan lakonan yg terakhir aku tak dapat bayangkan macam mana hasya boleh menari2 atas dahan pokok ceri..it sounds weird,tp kalo dalam teater berlakon mcm tuh kire ok.ini komen ikhlas dariku,so jgn amik ati..tp bab2 maser latihan lakonan tuh aku tak cube utk menghayati dgn mendalam kerana ianya terlalu jiwang pada diriku ini hehe..tp jgn risau, tak ramai org mcm aku..u know me hehe..

bacaan aku terhenti-henti berhari2 utk bab2 awal novel ko ni..tp stat bab uth balik kampung
aku berjaya abeskan ke garisan penamatnyer..bukan sbb memaksa diri utk habiskan,but i juz want to know what will be next,next, n next..so kesimpulannye pada aku,bab2 awal agak membosankan tp stat pertengahan smpai akhir thumbs up!

tp aku raser agak geli geleman bile membaca nama aku sndiri..i couldn't go on with that haha.raser nak termuntah..agaknyer sbb nama hayyan tuh aku raser exclusively my name coz seumur hidup ni aku xpenah lagi jupe org nama hayyan..nama Jabir bin Hayyan dalam buku teks sejarah form 4 tuh aku bley terima lagi!

kalo sasaran ko insan2 berumur 23 thn ke bwh, novel nih boleh dijual..dan juga utk insan2
yg masih mencari2 makna cinta,ia mmg sesuai..lgpon tajuk dia dah cukup catchy beb..pandai ko pilih tajuk hehe

novel ni sedikit sebanyak menunjukkan kita jln utk membuka hati pada cinta..
untuk memberi peluang kepada diri sendiri untuk mencintai dan lebih penting lagi
untuk dicintai,utk menerima cinta..mmg rmi org yg sukar menerima cinta..
it so damn hard to fall in love..salah sorgnyer aku..so aku fahamla uth tuh haha
ceh..terjiwang plak gue!

anyway,thanks for giving me this golden opportunity to read your first 'golden piece'..
n tahniah kerananyer..apepun bile launching jgn lupe invite aku ek..
can i have a free copy plezzz heheh??TQ =)

p/s:
asal ko kate citer dia cam citer penagih dadah yg kite berlakon maser drjah 4 dulu?
xde pon,ko tipu ekh??ke ada buku baru??..
anyway,dlm byk2 watak,aku sukekan violet..wild,but innocent haha

***

THANK YOU VERY MUCH!

No comments: