Sunday, 26 October 2008

An Excerpt from 143: Bahagian 1 dari 3


Lana menunggu. Tiada lagi e-mel dari Uth. Dia baca semua e-mel yang Uth hantar dulu, walaupun dia tak menulis balasannya. Dia masih marahkan Uth. Dan sekarang...
Tiada SMS.
Tiada panggilan.
Tiada missed call.
Tiada khabar langsung dari Uth!
Dan Lana terus menunggu.
Rindu Unlimited sudah dia khatam lebih 60 kali. Setiap adegan dia ulang baca sepuluh kali, paling kurang. Latihan pun sudah selesai. Penggambaran akan mula hujung bulan ini, ikut kata Abang Fikret. Jadi dia menunggu lagi. Bosan!
Tanpa dia sedar, ada air mata yang bertakung di hujung matanya. “Saya dah maafkan awak, Uth. Saya sayang awak. Saya rindu awak. Saya cintakan awak, Uth.” Air mata Lana jatuh. “Saya tak mahu awak pergi, tinggalkan saya...”
Haruskah dia menunggu lagi?
Lalu Lana mendail nombor Uth. Engaged.
Dail lagi. Engaged juga.
Dia cuba sekali lagi. Tak berjawab.

12 comments:

Pingu Toha said...

i have to do this... i have to post this excerpt sbb rasanya ni saja cara utk dtg smangat utk mnulis...

skrg tgh WRITER'S BLOCK!

dateline smpai 31/10 ni tatau la blh siapkn atau tak...

Ya Allah, dtgkn aku ilham, pantaskn jari aku menaip...

alia said...

good luck!

~ctFadH~ said...

InsyaAllah akn dtg ilham...=)

Naz said...

u can do it, bro!!

Pingu Toha said...

yeah! i'm RE-DOING it btw... so this chapter is most probably going to the tong sampah...

nzard said...

who's ur publisher anyway?
when i have the inspiration to blog again, i want to do an interview with u la, can i? =)
also, u shud ask nhawal to audition for 8tv quickie host la....

Pingu Toha said...

my publisher is JEMARI SENI, an indie publishing house. u can always google it tho...

nk interview aku? malu dowh!

apsal plak AKU yg kna soh nawal audition ntuk menatang tu?

nzard said...

bkn hg bespren dia ke? lgpn i just read sumwhere u've met her (recently?) so i guess u've been keeping touch with her.lgpn it's weird if tetibak aku msg her up in frenster suruh dia tryout for the audition.ok, puas ati with my explaination?

Naz said...

Jom kita interview dia beramai-ramai!!! =)

nzard said...

ah, naz sibuk je nk tiru aku!

Pingu Toha said...

apsal plak sumer nk interview aku ni? NO COMMENT, OK! (sambil tangan menutup lensa rakaman)

stokeng.bashen said...

i don't think this part masuk dalam L.U.V.E. tak pasan pown.