Wednesday, 4 March 2009

Open Project Ku: Maroon 5's Sunday Morning

Mengambil inisiatif dari Lutfi Amri's Open Project: I'm Yours, ku nak try my own version of my favourite English songs in Malay.

Well, maybe I won't be singing the Malay version like what Am did... just maybe (I've been practising though... hehe!). But I want to try my best at translating the lyrics first.

Will you people help me?

This is the song:




The English version:

Sunday morning rain is falling
Steal some covers share some skin
Clouds are shrouding us in moments unforgettable
You twist to fit the mold that I am in

But things just get so crazy
Living life gets hard to do
And I would gladly hit the road
Get up and go if I knew
That someday it would lead me back to you
That someday it would lead me back to you

That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow on Sunday morning
And I never want to leave

Fingers trace your every outline
Paint a picture with my hands
And back and forth we sway
Like branches in a storm
Change of weather
Still together when it ends
That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow on Sunday morning
And I never want to leave

But things just get so crazy
Living life gets hard to do
Sunday morning rain is falling
And I'm calling out to you
Singing someday it will bring me back to you
Find a way to bring myself back home to you

You may not know
That may be all I need
In darkness she is all I see
Come and rest your bones with me
Driving slow on Sunday morning
Driving slow, yeah yeah, oh yeah yeah
Oh yeah yeah, oh yeah yeah
Oh yeah yeah, oh yeah yeah
Oh yeah yeah, oh yeah yeah

There's a flower in your hair
I'm a flower in your hair

Oh yeah yeah, oh yeah yeah
Oh yeah yeah, oh yeah yeah
Whoa, yeah


The Malay version (for the first few verses):

Pagi Ahad hujan turun
...
awan jadi selimut untuk ku dan kamu
kita berdua kan selalu bersama

tapi hidup ini gila
banyak yang menduga
ingin sekali ku kembara
jelajah seluruh dunia
moga nanti ku kembali padamu
moga nanti ku kembali padamu

mungkin segala yang ku mahu
hanya engkau di mataku
kembali kau ke dakapanku
aku dan kamu bersama selalu
tak rela jauh darimu


...Tolong sambung, boleh?

5 comments:

alia said...

:D

err~~~

good effort there!

stokeng.bashen said...

pagi ahad hujan turun,
berlindung kita, kau dan aku,
awan jadi selimut untuk ku dan kamu,
kita berdua kan selalu bersama,

tapi hidup ini gila,
banyak yang menduga,
ingin sekali ku kembara,
jelajah seluruh dunia,
moga nanti ku kembali padamu,
moga nanti ku kembali padamu,

mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
tak rela jauh darimu,

dimindaku hanya wajahmu,
melukis kau dengan tangan ku,
bersama menari bagai dunia kita yang punya,
biar apa terjadi masih lagi kita bersama,
mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
tak rela jauh darimu,

tapi hidup ini gila,
banyak yang menduga,
pagi ahad hujan turun,
dan namamu ku seru,
nyanyian mungkin bawa ku kepadamu,
ku cari jalan untuk kembali padamu,

kau mungkin tak tau,
mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
selalu, yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,

ada bunga dirambut mu,
dan bunga itu lah diriku,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
whoa yeah,

hope this can help.
just trying my luck.
sorry kalau tak kene.
-ayn-

stokeng.bashen said...

pagi ahad hujan turun,
berlindung kita, kau dan aku,
awan jadi selimut untuk ku dan kamu,
kita berdua kan selalu bersama,

tapi hidup ini gila,
banyak yang menduga,
ingin sekali ku kembara,
jelajah seluruh dunia,
moga nanti ku kembali padamu,
moga nanti ku kembali padamu,

mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
tak rela jauh darimu,

dimindaku hanya wajahmu,
melukis kau dengan tangan ku,
bersama menari bagai dunia kita yang punya,
biar apa terjadi masih lagi kita bersama,
mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
tak rela jauh darimu,

tapi hidup ini gila,
banyak yang menduga,
pagi ahad hujan turun,
dan namamu ku seru,
nyanyian mungkin bawa ku kepadamu,
ku cari jalan untuk kembali padamu,

kau mungkin tak tau,
mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
selalu, yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,

ada bunga dirambut mu,
dan bunga itu lah diriku,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
oh yeah yeah, oh yeah yeah,
whoa yeah,

hope this can help.
just trying my luck.
sorry kalau tak kene.
-ayn-
http://stokengbashen.blogspot.com

Pingu Toha said...

thanks stokeng!!! appreciate ur lovely effort! :)

Vee Violet said...

pagi ahad hujan turun,
berlindung kita, kau dan aku,
awan jadi selimut untuk ku dan kamu,
kita berdua kan selalu bersama,

tapi hidup ini gila,
banyak yang menduga,
ingin sekali ku kembara,
jelajah seluruh dunia,
moga nanti ku kembali padamu,
moga nanti ku kembali padamu,

mungkin segala yang ku mahu,
hanya engkau di mataku,
kembali kau ke dakapanku,
aku dan kamu bersama selalu,
tak rela jauh darimu,

cukuplah perasaan rindu ini,
mencengkam perasaan hatiku,
seringkali menyesakkan dadaku,
pabila wajahmu menerpa,
di dalam fikiranku,

hatiku ada padamu,
janganlah di bawanya jauh dariku,
dekatkan lah ia kembali padaku,
ku tak sanggup berjauhan darinya,
darimu,
kembali lah padaku...

*i dunno whether you like it or not*
=)