Dari buai di laman kampung...

Petang tadi sudah beli the last piece to complete my raya wardrobe - capal ASADI! Bentuknya unik macam capal asli tapi diperbuat dari phylon yang sebangsa dengan bahan mentah jenama CROCS kot? Harga pun murah... tak sampai RM15. Yang penting, buatan Malaysia!

Raya ni, pakai baju melayu teluk belanga dari dua tahun lepas, warna emas. Yang baru just songkok tinggi 14 inci dengan kain pelikat that can double as kain sampin. Okaylah tu...

Yang lain, beli untuk mama - tudung, papa - kain pelikat and Uwoy - selendang.

Dan pakaian biasa yang akan dipakai menjelang 1 Oktober as required by the HQ. Casual wear until further notice.

Sekarang tengah hujan renyai-renyai. Ku duduk atas buai di laman rumah Opah. Tunggu relatives lain yang masih on the way.

Esok hari last puasa....

Tak sabar nak raya!

Tapi ku kembali ke opis Rabu ni!!!!

But at least, dapat juga beraya dengan famili on the first day, kan? Alhamdulillah.

InsyaALLAH, tahun depan kita berpuasa dan beraya lagi. Ku mau tingkatkan kualiti puasa ku! Tambah lagi ibadat ku! Meriahkan lagi raya ku!

Until next year, EID MUBARAK!

Maaf setulus zahir & seikhlas batin.

Comments

chamy said…
selamat hari raya jugak!!!!! nanti ada novel baru, inpom tau!!!
chamy said…
erk... lupe nak cakap.. inpom kat www.chamychy.blogspot.com
Pingu Toha said…
chamy, thanks for readin LUVE!!! :)
chamy said…
berapa duet raya dapat eh??? sedekah seket kat sini!! hahahah