Soalan Itu....

Sebulum anda tanya soalan maut ini pada ku - BILA MAW KAHWIN?, izinkan ku tanya anda dulu;

DENGAN SIAPA? dan anda akan tanya TAKKAN TADAK CALON LAGI KOT? ku tanya SIAPA MAW KU? dan anda tanya TADAK AWEK KAH? ku tanya SIAPA KU? dan anda tanya KO RAMAI PEMINAT KAN? ku tanya BELIAU-BELIAU KENAL KU KAH? anda tanya RAMAI SANGAT CALON KOT? ku tanya LAYAK KAH?

dan soalan2 ini akan berturut2 menggasak hati ku;

Si X kacak, memang harus ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak. Tapi si Y tak kacak pun ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak.

KU KACAK KAH? KU TAK KACAK KAH?

Si B kaya, memang harus ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak. Tapi si C tak kaya pun ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak.

KU MAMPU KAH? KU TAK MAMPU KAH?

Si M player, memang harus ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak. Tapi si N tak player pun ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak.

MAIN2 KAH KU? TAK SETIA KAH KU?

Si H baik, memang harus ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak. Tapi si I tak baik pun ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak.

BAIK SANGAT KAH KU? JAHAT SANGAT KAH KU?

Si T sangat romantik, memang harus ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak. Tapi si U tak romantik pun ada awek/dah tunang/dah kahwin/dah beranak-pinak.

CHEESY SANGAT KAH KU? TADAK PERASAAN LANGSUNG KAH KU?

Jadi fahami lah. Amat payah ntuk ku menjawab soalan anda - BILA MAW KAHWIN? walaupun ku dengan cepat2 menjawab 21.12.2012.

dan betapa sakitnya hati ku ntuk menjawab pertanyaan anda dengan senyuman dan HUAHUAHUA.

:'(



9 comments:

Rin said...

wahhh! anda berani meluahkan soalan-soalan dalam pemikiran :)

Farhan Kamarudin said...

Banyak gila soalan HAHA

Mahiryusof said...

mak aii..tapi satu lagi jawapan kena kasi..

si a tanya ' bila mau kawe?'

dan jawablah dengan penuh best ' ko nak sponsor ke? thank you!!'

schaMONSTER said...

jodoh tak ke mana..rezeki masing2..semoge cepat bertemu jodoh..

nzard said...

TLDR, jawab je "bila sampai jodoh, saya kahwin la.....mungkin thn depan, mungkin bulan depan, mungkin esok, who knows? but don't worry (insert nama penanya soalan), you'll be the first i'll invite to my wedding. but if you repeat the same question again, add another year to the date i'm getting married. if you ask again, i'll another year again, and again....well, you get the idea"

nurnuha said...

sekali lagi ye encik pingu. anda telah berjaya mencungkil perasaan saye dgn kata2 yang cukup detail di situ..hahaha~ kalau la semudah itu..~ aishh.
tp..apsal plak mcm pening2 sgt ngn soalan2 tu..hahaha..

nurnuha said...

oh lagi satu.nape curi tarikh kawen saye.? ahahaha..

peace_bbj88 said...

jawapan yang myB leh pakai .. Tareh da ada .... Tahun jek xtau biler ...

Nur Diyana said...

Stop worrying and start living. Things will come when you stop lingering :)