Tips Menggoda Halim

Lanjutan daripada status di Facebook ku - Halim Pingu Toha sedang mencari cinta. Jadi sila lah menggoda beliau. 10 hours ago, maka ku lampirkan tips ntuk menggoda ku demi manfaat bersama. Sila lah mempraktikkan tips2 ini supaya ku taw anda sedang menggoda ku dan ku, in turn, akan menggoda anda juga, dan kemudian, kita sama2 jatuh cinta. Boleh?

Here are the tips:

1. jika anda bercakap English dengan ku, sila menggunakan accent British.

2. jika anda bernyanyi, sila pastikan lagu tersebut boleh di-sing-along oleh ku juga. Contoh: Katy Perry's Teenage Dream. Pastikan ianya a bit jazzy.

3. jika anda makan fries, offerkan fries tersebut kepada ku. KESEMUANYA! Jika anda tak berniat menggoda ku pun, ku akan tetap merampas fries tersebut dari anda. But I'll only take 3/4 of it.

4. jika anda bercerita, pastikan cerita tersebut mempunyai unsur2 yang melibatkan imaginasi melalui lakonan semula dan berupaya membuat ku ketawa sampai sehingga sesak nafas. Pastikan anda menghanjing diri anda seniri supaya ku akan ingat imaginasi tersebut sampai bila2.

5. rajin2 lah post 'awak!' di wall Facebook ku.

6. jika anda SMS/menge-call ku, sila lah perkenalkan diri terlebih dahulu. Nyatakan juga tujuan utama anda, iaitu ntuk menggoda ku. Ku boleh di-SMS/di-call di talian 01X-XXXXXXX.

7. jika anda berjalan2 di depan ku, sila berpaling pandang ku lebih dari 2 kali atau merenung ku lebih dari 3 saat supaya ku perasan akan cobaan anda menggoda ku. Nescaya ku akan merenung anda dengan muka siyes demi menjaga macho ku.

8. jika anda mengajak ku keluar ke tempat asing, pastikan anda memberi notis 8 jam sa-bulumnya supaya ku dapat memikirkan pakaian apakah yang harus ku gayakan, dan supaya ku sempat google directions ke tempat tersebut.

9. sila jangan tanya 'bila novel baharu nak keluar?' Sebaliknya tanya lah, 'bila kita nak keluar lagi?'

10. senang cakap, tanya ku 'saya suka awak, awak suka saya, boleh?' atau 'JOM NIKAH 11.11.2011 atau 21.12.2012!' Dengan segera ku akan memberi jawapannya. Dan kita tak perlu buang masa with this game of love.

Renung2kan dan selamat menggoda ku!


14 comments:

peace_bbj88 said...

saper yang pertama yang berani mengorat anda !!
sungguh bertuah ...

Edy Aiman said...

Anda sangat bera-ni. *bukan untuk menggoda*

.:kiwi:. said...

serius... gelak guling² baca.
huhu...
smoga berjaya mencari cinta En. Pingu.
mungkin sy akn buat no.7 (klu t'jmpa) tp dgn kerutan di dahi. di dlm hati 'macam pernah kulihat orang ini, tp di mana ya?' boleh?

PReDicToR said...

apekah???

haaahaaa siyes lawak...

nt selitkan kat novel baru ye...

Am said...

SENTAAAAPPPPPP!!!!!!!!!!!

Hanya sokong no 9 kerana sangat sweet! Membezakan antara fangirls dan penggoda. Keke.

Perlula accent British?! Aku kat sini pon tak demand macam tu okeh.

Tuan Punya Hati said...

'awak'

hehe..nk menggoda ni..

=>

mrs. hyde said...

PERLUKAHHHHHH? kenapa tidak mengorat sendiri.. haiyaaa

❀aRaBeLLa❀ said...

whoaa

Churerat Tharna said...

perghhh...
x prnh dibuat org
a quest no 2
adakah anda terlalu terdesak dan anda ini baru lepas keluar tanjung rambutan ke hape?
aku serius tanya ni..
but jgn amik serius?

Zetty Illyani said...

mr HAliM

are-you-okay???

Sophie Al-yahya said...

adoiiiii! macam mana ni? tak boleh tahan gelak baca post ni.hihihihi.. =D

peaceMAKER said...

salam takziah dariku.... huahuahuahuahua

aiesyah said...

seriously kelakar gaban
selamat tenggelam dengan angan2
haha
where can u find a person like that?
hoh!

faiezAiesh said...

nak mengorat awak ni, boleh?hehe :)