Saturday, 16 April 2011

PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2011

Pada
 
 Temui kami, penulis2 JS dan ku (kalau sudi),

Pada slot2 saperti yang termaktub atas tarikh dan masa berikut;


Enough said. :)

Sunday, 3 April 2011

3 4 11

It's been a year already. Ku dalam service. Entah macam mana, tiba-tiba ku dapat kekuatan ntuk meneruskan perjuangan ini ntuk setahun lagi. Ku percaya Allah meletakkan ku di sini dengan sebab. Aturan-Nya tak bisa ku telah. Ku yakin, walau kadang2 ku rasa tak mampu, yang ku boleh lakukan sesuatu yang bermakna. Mungkin bukan ntuk diri ku seniri. Ku pernah berdoa dulu, kalau ini yang terbaik ntuk ku, semuga ku akan dapat. Dan ku dapat masuk service. Ku macam tak percaya ku dapat. I sucked in the interview! Tapi ku tetap berdoa, kalau ini jalan hidup ku, dapat lah. InsyaALLAH. Dan alhamdulillah. Memang rezeki ku. Berkat doa mama dan papa juga. Tanggal 3 April 2010, secara rasminya ku masok service. 

Sunggoh, kadang2 ku rasa menyesal. Tapi kawan ku si anak tukang kayu pernah menyatakan, 'kau macam orang yang tak reti bersyukor'. Bukan ku tak bersyukor. Tapi mungkin ku tak cukop bersyukor. Ku gagal memahami fungsi ku. Dan mungkin betul juga kata kawan ku si datin, bahawa ku tak cukop cintakan negara.

Sunggoh, kadang2 ku jeles dengan teman service lain yang masing2 busy dan penting. I feel like I'm not contributing anything. Useless. Dispensable. How can they clock out at 10 (or anytime after 5.30) and still look forward for tomorrow?

Mungkin sebab semuanya terlalu baharu ntuk ku. Ku harus cepat2 belajar tapi I'm taking too much of my own sweet time. TAK BOLEH. Dah setahun dan ku tak boleh main2 lagi! Ku harus buktikan yang ku boleh! Ku musti buktikan yang ku bukan budak bodoh yang perasan cute, manja2, tak pandai buat kerja, lembab, tak strategik, hidup segan mati tak mahu dan makan gaji buta sebab selalu balik on time.

TAK. Mulai 3 April 2011, ku akan jadi sa-orang lelaki berkeyakinan, memang kacak, matang, talented, time-wise, relevan, life of the opis dan makan gaji halal walaupun selalu balik on time!

InsyaALLAH, ntuk setahun ini lagi, ku akan berusaha ntuk meningkatkan prestasi service ku. Bukan hanya ntuk diri ku, bukan ntuk menunjok2, tapi ntuk mama dan papa dan keluarga ku, ntuk tanggungjawab ku, ntuk bangsa ku, ntuk negara ku, ntuk agama ku.

Semuga perjuangan ini ikhlas. 

Ya Allah, Kau letakkan ku di sini, ku reda.

Friday, 1 April 2011

Untitled 4

Most probably this entry is pointless. I'm listing out things on my mind right now. It has its own term but I'm too lazy to wikipedia it. 
I'm having a bout of writer's block. Again.
I need to do my laundry. I've got two huge piles of them. 
Gosh. I don't have baju melayu to wear tomorrow.
Gosh. I need to ironed the shirt.
Nak makan satay.
GARLIC BREADDDDDDDDD
Ada & Evan's ending is the 'happy without the ending'? Do I need to write a sequel?
Nah. Don't think so.
Teringin pizza lah plop.
hikhik
I need to work on Saga Ophir. Siyesly.
Tapi...
Kiki No. 5 is still pending. :'(
Tun Teja - Drama Queen is also pending. :'(
No more love for me.
Pukul berapa nak tidur ni???
Esok musti kerja dengan lebih kuat lagi.
Don't make me hate you. Please. :'(
Eh. Rasa macam nak makan mertabak lah!
Peh. Pekena teh tarik nih cara nih!
Teringin pigi pasar malam.
Next week balik kampung. YEAY!
Tapi kerja banyak...
NAK BALIK KAMPUNG JUGAK!!!!
Ada bunyi kucin bergadoh!
Siyesly. Would you read all these? Siyesly.
Nak gunting rambut.
I need a new pair of pants.
And a couple of new shirts.
And a wristwatch.
And a belt.
A PAIR OF SHOES!!! SIYESLY!!!
NAK DUITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
Am I a good author?
omaigottttttttttttttttttt I don't wanna be like Virginia Woolf.
Bila nak upload Teenage Dream nih???
Well. I need to polish my vocal first.
Ada kelkatu. Mahu hujan lebat kah ini malam?
Okokok. I really need to gosok baju. SEKARANG.
Then, off to bed.
Please figure out Saga Ophir before sleep.
I cannot love. :'(

hikhik

*ke satu sudut yang sepi*