Sakit

Okokok. It's not an excuse! Been siyesly ill for the first time this year since last week. Baru kebah demam. And I haven't a write-up since whot? May? I know 'being extremely busy' pun tabley jadi excuse for no updates huh? I'm too pemalas to be busy. My new book is merangkak slowly. Baru sampai Bab 44 kot! Hey, writing this new book is siyes bisnis, occay! I mean this is the siyesest book I've written so far. Siyes kerekter. Siyes themes. Siyes storylines. Siyes intrigues. Siyes deaths. I mean this is cerita orang besar. L.U.V.E., 1 4 3, Ada & Evan tu cerita main2. Cerita happily ever after. But the one I'm working on right now is a total opposite. It is still a love story at its core. But with a darker tone to it. L.U.V.E., 1 4 3, Ada & Evan are all pinkish, reddish, violetish, rainbowish. Yang baharu ni...warna merah darah, gelap mendung, malam hitam. So ntuk menulisnya, ku kena jadi jahat sikit. hikhik Jadi jahat ni penat tahu tak? Ku terpaksa mengusik banyak gadis2 di luar sana. Ku juga terpaksa mengacau laki2. Lepas usik dan kacau, baru lah ku boleh menulis. hikhik Tapi selalunya lepas usik dan kacau tu, ku akan jadi sangat penat. *sebenarnya malas* Jadi ku tulis sikit2 je. Oleh sebab itu, penulisan ku sangat slow dan ku tak update blog.

TETAPI!

Mulai hari ini, ku berjanji akan mengubah sikap ku!

InsyaALLAH, ini malam ku akan habiskan menulis satu muka surat lagi ntuk cerita baharu tersebut. Esok ku akan ganti ntuk sambung Tun Teja Drama Queen a.k.a Oh! 

INI LAH TEKTIK TULIS BERGANTI2!!

Ku terpaksa mengguna tektik tersebut supaya by the end of this calendar year, at least I will be able to publish ONE story. Well, I'm targeting Oh! for that matter since I only need to churn around 150m/s for it as it is going to be one of the Jemari Seni's signature 3-in-1. Dah ada 25 pages dah since whot? March?

I was hoping to get the one I'm writing now to finish first but the process of it is siyesly challenging. Paling cepat siap pun next February kot! So ntuk tidak menghancurkan harapan gadis2 di luar sana, ada baiknya ku menyiapkan Oh! terlebih dahulu. 

So girls, doa2kan ku cepat sembuh betul2 dan boleh sambung menulis.

Oh! Dan ku juga berjanji ntuk akan update blog ini dengan lebih kerap lagi. At least once a week kot? Okokok. Every two weeks. 

Okokok. Every month.

Ku bukan Lutfi Amri di Durham occay!

4 comments:

Lila Vee said...

yeeeayyyyyy!!! mr pingu is backkkkkkk!!!!! ^^

peaceMAKER said...

"ku juga terpaksa mengacau laki2"???? OMG...... *jaw dropped*

Adibah Jumali said...

akhirnya ada juga entry dari encik pingu :))

Am said...

SENTAP! Ada jer modal untuk mengeji aku in the end