:)

Can you see it?


 :)


I was driving home from Putrajaya last night after lepak2 with my friends. It was drizzling all the way. Duffy's singing accompanied my cold, lonely journey. Looking from the rear-view mirror for on going cars, I was surprised to find something written on the glass at the back of my car. It took a while for me to register it but then the realization hit me. 

It was '1 4 3', or 'I love you'. Either the culprit meant it per se or was just playfully referring to my book, I do not know. But there it was, '1 4 3', as clear as a sentence written on paper.

I can't resist but to stop the car and snap a picture of it. I tried a few angles from outside the car but I settled with 2 shots from the rear-view mirror.

It made me smile all the way home. Every time I checked the mirror, I saw it.

I do not know who wrote it, but whoever you are, you've made my day. Thank you.

Untitledentahkeberapaentah


Masih dalam fasa meroyan.

Ku hanya mampu berdoa mohon dikuatkan hati. Ntuk melupakan 'dia', belum boleh lagi. Ku cuba. Pernah seorang teman kata, 'Kalau ko cinta beliau, kejadahnya ko boleh lupakan beliau?' Or something to that effect. Ku diam. Memang seharusnya ku lupakan 'dia'. Seharusnya ku move on. Tapi macam belum boleh lagi. Baca buku ingat 'dia'. Online ingat 'dia'. Tak online pun ingat 'dia'. Pi KLIA ingat 'dia'. Makan biscuit ingat 'dia'. Dengar lagu ingat 'dia'. Menulis ingat 'dia'. Buat hantaran ntuk Paksu ingat 'dia'. Tinguk Paksu bertunang ingat 'dia'. Makan sorang2 ingat 'dia'. Pegang henpon ingat 'dia'. Delete sms ingat 'dia'. Delete nomor ingat 'dia'. Hidung berdarah ingat 'dia'. PEH. Dasat tul penangan cinta tak kesampaian ni kan? Time kijo je yang ku tak ingat 'dia'. Tu yang sampai boleh skip bekpes dan lunch tu. PEH. Kejadahnya menjahanamkan diri seniri? Entah. Sekarang ni rasa macam tak seronot dah nak seronot2. Tade serela. Sebab tade 'dia'.

Tak. Ku yang mentiadakan 'dia'. Terpaksa. 

If  we continue this, it will only hurt us both. 

Kental. Tapi kejam.

(Ingat 'dia' buatkan ku ingat Dia)

Oscar


Ku boleh berlakon.
Atas pentas.
Untuk layar.
Monodrama.
Ensemble.
Gembira.
Marah.
Takut.
Sedih.
Tapi bila dia tanya, 'You okay?'
...
Ku tak akan dapat Oscar untuk itu.

Losing


There is still hope. No. I've lost you already. And you're not even mine. There is still... hope? No. You would lose a friend but I won't allow you to let go of your family. Ini bukan pengorbanan. Tapi ku melepaskan kau pada yang selayaknya. Salah ku kerna terlalu mengharap. Salah ku kerna terlambat. Salah ku kerna lupa, cinta itu bukan jodoh.

Ku loser.

Dan ku tak ingin bertanding lagi.

2012 Expectations

Membaca (dan comment) Lutfi Amri punya goals of the month. See, I too am not that goal-oriented. Ku tak suka tinguk bola. Or actually, goals tersebut tidak lah melibatkan bola!

Anyways.

Tetiba teringat yang next year dah 2012 and bulum ada azam baharu pasai azam tahun ni pun bulum langsai2 lagi. Actually bukan lah azam tapi list to-dos. Tahun ni ada 9 (sempena 2011 atau 20 - 11). Laporan terperinci hanya akan dikemukakan pada awal tahun hadapan. But memandangkan Lutfi Amri ada buat expectations dan ku coba ntuk (to no avail) mendapatkan comments macam dalam post beliau juga, ku pun menggetekkan diri dengan melahirkan dua belas expectations ntuk tahun 2012, saperti berikut:-

Nomor 1
Akan menyiapkan roman fantasi ku yang pertama. By hook or by crook kena siap. Dah 47 bab dan tinggal around 33 more. Expected completion: Mac 2012.

Nomor 2 
Akan bertunang. Or maybe nikah terus. *macam tadak harapan je dah*

Nomor 3
Akan pindah kuarters kat Putrajaya. Sebab opis pun dah nak pindah ke Putrajaya kot. Tadak kejadahnya nak ulang-alik Damansara-Putrajaya tiap2 hari.

Nomor 4
Akan jadi taff dan menten berat badan unggol pada 62kg. hikhik. Dan akan bertambah hensem. *muntah*

Nomor 5
Akan mampu siapkan at least another two novelette/novel. Ini jenis2 baki bawa ke hadapan ni. Been working on them since 2009 kot!

Nomor 6
 Akan berjaya membuat vidio clip seniri ala2 '& the etc'. Harus lah upload ke youtube via cenel Amri.

Nomor 7
Akan post secara lebih aktif di blog. Well since I have to do lots of promo for my latest works nanti kot. Plus insyaALLAH readership akan bertambah so lebih ramai pros *cough* pek *cough*.

Nomor  8
Akan mengumpolkan The Complete Recordings of The Lord of The Rings OST.

Nomor 9
Akan terlibat at least dengan satu pementasan commercial. *sambil menjulang Oscar*

Nomor 10
Akan dapat pi holiday jauh2. Maybe backpacking. Or lasak2 sikit as in panjat gunong.

Nomor 11
Akan lebih banyak terjemurus ke kancah camwhoring kerna semankin hensem dan fotogedik. Akan memastikan gambau2 ditangkap secara sideways saperti Naz Azly.

Nomor 12
Akan mengikuti DPA ntuk confirmation PTD. Hmm...


----

AND, where do you think I’ll be and what do you think I’ll be doing in a year from now?? *copy and paste terus dari Lutfi Amri kehkeh*

Whot will you expect of me?