Tuesday, 6 December 2011

2012 Expectations

Membaca (dan comment) Lutfi Amri punya goals of the month. See, I too am not that goal-oriented. Ku tak suka tinguk bola. Or actually, goals tersebut tidak lah melibatkan bola!

Anyways.

Tetiba teringat yang next year dah 2012 and bulum ada azam baharu pasai azam tahun ni pun bulum langsai2 lagi. Actually bukan lah azam tapi list to-dos. Tahun ni ada 9 (sempena 2011 atau 20 - 11). Laporan terperinci hanya akan dikemukakan pada awal tahun hadapan. But memandangkan Lutfi Amri ada buat expectations dan ku coba ntuk (to no avail) mendapatkan comments macam dalam post beliau juga, ku pun menggetekkan diri dengan melahirkan dua belas expectations ntuk tahun 2012, saperti berikut:-

Nomor 1
Akan menyiapkan roman fantasi ku yang pertama. By hook or by crook kena siap. Dah 47 bab dan tinggal around 33 more. Expected completion: Mac 2012.

Nomor 2 
Akan bertunang. Or maybe nikah terus. *macam tadak harapan je dah*

Nomor 3
Akan pindah kuarters kat Putrajaya. Sebab opis pun dah nak pindah ke Putrajaya kot. Tadak kejadahnya nak ulang-alik Damansara-Putrajaya tiap2 hari.

Nomor 4
Akan jadi taff dan menten berat badan unggol pada 62kg. hikhik. Dan akan bertambah hensem. *muntah*

Nomor 5
Akan mampu siapkan at least another two novelette/novel. Ini jenis2 baki bawa ke hadapan ni. Been working on them since 2009 kot!

Nomor 6
 Akan berjaya membuat vidio clip seniri ala2 '& the etc'. Harus lah upload ke youtube via cenel Amri.

Nomor 7
Akan post secara lebih aktif di blog. Well since I have to do lots of promo for my latest works nanti kot. Plus insyaALLAH readership akan bertambah so lebih ramai pros *cough* pek *cough*.

Nomor  8
Akan mengumpolkan The Complete Recordings of The Lord of The Rings OST.

Nomor 9
Akan terlibat at least dengan satu pementasan commercial. *sambil menjulang Oscar*

Nomor 10
Akan dapat pi holiday jauh2. Maybe backpacking. Or lasak2 sikit as in panjat gunong.

Nomor 11
Akan lebih banyak terjemurus ke kancah camwhoring kerna semankin hensem dan fotogedik. Akan memastikan gambau2 ditangkap secara sideways saperti Naz Azly.

Nomor 12
Akan mengikuti DPA ntuk confirmation PTD. Hmm...


----

AND, where do you think I’ll be and what do you think I’ll be doing in a year from now?? *copy and paste terus dari Lutfi Amri kehkeh*

Whot will you expect of me?

9 comments:

Am said...

SENTAP!

[sambil prektis menari untuk &ETC]

Cik Tulip said...

semoga dipermudahkan urusan... ^^

Naz said...

Sentap giler

Kaizar said...

bagusnye dah ade goal 2012

hate said...

*hanya melihat dari jauh*

peaceMAKER said...

*hanya melihat dari jauh*

nzard said...

#11 sangat epik! I approve!

nzard said...

oh, don't forget to promote on ur fanpage as well #adminmodetibatiba

hanaannais said...

yeyyy! bulan tiga novel siap? lepas print bagitau. saya mau signnnnnnnn! (fanatik haha!)

oh. buku Tinta xsign lagik. nantilah. :p

sekali dgn novel baru tau..