Tuesday, 28 February 2012

Day 22 of 30 to 28

Day 22: What’s in your purse?

*jenis2 purse yang susah nak letak dalam poket*

1. RM10 X 3
2. RM1 X 17
3. RM0.40
4. Bank cards
5. I.C
6. Lesen
7. My landlord's bank account no.
8. Nomor cabutan bertuah from 2 years back; 143
9. Expired Perodua card
10. Kad matriks USM
11. Note RM10 yang classic
12. Note RM1 yang bertulis 'Love will lead you back'

Monday, 27 February 2012

Day 21 of 30 to 28

Day 21: Favorite picture of yourself ALL TIME and why?


Tidak saperti Lutfi Amri, ku memahami kehendak soalan dan menjawab dengan betul. Maka letak lah satu gambau sahaja.

It's a bit androgynous, kan? I guess this is how I would look like with longer hair... or if I'm a woman? That would be weird though. But ain't I a dish? A passable beauty I might say. Or as a man, a passable look. I'm not handsome or dashing so to speak. Just average. Nak kata jambu pun macam haram je. I won't stand out in a crowd. Not unless I'm all dressed up. Yang tu pun kena compete with others yang physically endowed and naturally good-looking without putting too much effort. I try my best to give a good first impression but most of the time, I'm just too lazy. 

I especially love the smile. Quite mysterious, eh? They say people with tight-lipped smile have lots of secrets. hikhik Anyways, if I put on a broad smile nampak sangat mulut besar kot! 

This picture is classy too. Black and white-ish. Retro. Very 60-an.

Anyways. I'm too distracted right now to continue. pft. Nine more days of the challenge left.


Sunday, 26 February 2012

Day 19+20 of 30 to 28

Day 19: Something you miss.

It's someTHING not someONE.  Maka tak bolih jawab 'dia' macam Lutfi Amri. He always gets the answers wrong anyways.

So. SomeTHING. 

Hmm... Maybe that 1992 copy of Hizairi Othman's Syonagar. It's been missing for don't know how many years now.


Day 20: Nicknames. 

1. Pingu - writer alter ego since 2008;
2. Teja - diva alter ego since 2010;
3. Lém - since forever;
4. Cik Halim - when on the phone. Always on the phone. Yes, I'm soft-spoken but not in a girly manner! pft;
5.TTRB - when Teja is a bit too long to type;
6. Toha - when they mistook my father's name for mine;
7. P (P&L) - officially;
8. Sir - when I'm too ingris for them;
9. Halim - normal everyday. When I'm not neurotic or hysteric or dramatic about it;
10. Bro - when everything else is too gay. pft.

Friday, 24 February 2012

Day 17+18 of 30 to 28

Day 17: Something you’re looking forward to.
+
Day 18: Favorite place to eat.

17
1. My bestday in another 2 weeks. Then I'll be 28. ZOMGGGGGGGGGGGGGGGGG;
2. Will be the liaison officer in charge of the Bruneian delegate to AMRI this coming week. 1st time kot! Harus lah belajar accent Brunei dari Lutfi Amri kan?;
3. Dah siap 2 bab for 30 Hari Untuk Melupakan Cinta. Can't wait to write up another 33 chapters. *koma*;
4. Got a part in the upcoming bangsawan di hujung Mac nanti. Tak syabar ntuk steal the limelight from the main cast. *sanbil menjulang Oscar*
5. PBAKL 2012. Though tadak buku baharu  tapi bolih beli buku baharu orang lain;
6. New (old) opis. Akan pindah by March. Just around 15 menit drive from my abode. Takyah jejak Jalan Sultan Ismail dah!


18







dan

No. 38 Taman Sri Jerkoh.

Wednesday, 22 February 2012

Nampak

Since Monday lagi, my opismate kata I look happy sangat2. They liked the way I presented myself, in the infamous peperl ensemble. Asked me where I bought the shirt. Asked me whether I'm in love or something. Asked me whether I've finished my book. They asked me why do I look so happy.

Tu yang mereka2 nampak.

Yes. I was happy. I felt like being happy. Depan mereka2 lah. I can't meroyan in front of them. That's so unprofessional! Work is work. Though kadang2 tu meman main2 gak. Tapi I think I got many things done these few days.

Anyways. I'm too lazy to be a workaholic. 

And they say I look busy. Nampak. Memang ah. I wouldn't be that busy if I pulun everything at one go. It's the art of selective busyness. Mampu?

All the while pun mereka2 still cakap I look happy. Asked me where I got the blue shirt. Or whether I wear bedak. BEDAK??? Ayer sembahyang kot! Tapi tak cakap lah macam tu. Riak tu!

Secara keseluruhannya, 2-3 hari ni mereka2 kata ku nampak happy. Nampak.

Yang tak nampak ianya itu apa yang ku tak tunjuk, bila2 ku teringat dia. Yang tak nampak tu lagi jelas sebenarnya. Tapi dia pun tak tahu.

*meroyan*

Day 16 of 30 to 28

Day 16: Dream house.


 *rumah ala ingris*

 1. mempunyai laman yang besar supaya senang parking dan lebih luas ruang ntuk kenuri;
2. banyak bilek. maka banyak pintu ntuk dihempas secara dramatik ketika meroyan;
3. banyak pokok. maka banyak tempat ntuk duduk2 sanbil menulis;
4. ada kolam. kalau panas boleh rendam2 kaki;
5. nampak sangat ingris dan posh;
6. boleh bercakap gaya victorian tanpa segan silu;
7. banyak tingkap. therefore banyak reflective surfaces yang menonjolkan bayang2 tanpa perlu cermin. maka tidak nampak sangat lah vain saperti Lutfi Amri;
8. mempunyai stairway. maka boleh pakai gown kembang2 dan berlagak saperti cinderella. oopss~;
9. struktur batu yang sejuk. kalau panas, guling2 atas lantai atau sandar pada dinding;
10. mempunyai perpustakaan ntuk menyimpan buku dan berkarya secara elegan.

Tuesday, 21 February 2012

Day 15 of 30 to 28

Day 15: Fave Song EVER

 *sanbil membelek wajah di segala jenis reflective surfaces*

Monday, 20 February 2012

Day 14 of 30 to 28

Day 14: A picture of you last year – how have you changed?

 
*gambau semasa kusus di PD, setahun lebih yang lalu*

Yang nampak:

I gained another 5kg? Mostly fat? Some muscles?
Changed the glasses?
Got another ring?
Almost the same hairstyle still? A bit longer at the back though.
I can't wear size 29 anymore? Pinggang dah size 31.
The blazer is a bit tight around the chest now?
Makin gebew?
I opt for muka jambu now. So no goatee?
I got a bit more colour into my wardrobe nowadays. Am wearing the infamous peperl ensemble for work today.
Less Ss. More Ms.

Yang tak nampak:

Semankin kerap meroyan?
Masih single?
Semankin liar di hari minggu?

Sunday, 19 February 2012

Masih terus enggan move on lagi

Dah minta mama carikan jodoh. But I don't think it's ever going to work out that way. Siyesly. It's like mencari mende yang kita tak tahu apakah mende tersebut. Siyesly.

Masih terus enggan move on


Day 13 of 30 to 28

Day 13: Goals.


1. To finish 30 Hari Untuk Melupakan Cinta;
And I've already got the cover design. That's a good sign. Maybe in May siap kot. InsyaALLAH.

2. To finish that fantasy romance of mine;
I'm already halfway. But I need to finish 30 Hari Untuk Melupakan Cinta first. Targeting for August release. InsyaALLAH.

3. To actually move on;
*kembali meroyan*

4. Kahwin;
When will I ever? Or at least get engaged, maybe? *sanbil semankin meroyan*

 *berlari ke satu sudut yang sepi*

Saturday, 18 February 2012

Day 12 of 30 to 28

Day 12: Something you don’t leave the house without.

Someone like you?

*koma*

Friday, 17 February 2012

Thursday, 16 February 2012

30 (atau Day 10 of 30 to 28)

Day 10: Something you’re afraid of. 


I'm on my very first chapter of a new project. The working title is '30 Hari Untuk Melupakan Cinta'. Hopefully I can finish it as a full-length novel. But no, it wouldn't be ready for the upcoming Pesta Buku. Around May baru siap kot? On weekdays, I can only spend an hour or so in the night for writing. And maybe two chapters over the weekends. Tu pun kalau tak berfoya-foya dan menjalani kehidupan malam yang liar. So bear with me.

I'm sorry that I can't carry on with Tun Teja - Drama Queen. She's too... girlish. I can't do her justice. And it won't be fair to you readers because I won't be able to finish it as its best.

I will have to abandon her ke satu sudut yang sepi.     

Anyways. This is not a romance. Not a love story. Or so said the protagonist. Basically, the main body of its narrative is based on my Lutfi Amri's parody, Lagu2 Enggan Move On. It's not about the songs though. It's about moving on. From a guy's perspective. There will be Teja, still. And Tuah. And that other guy.

So. Apakah something I'm afraid of?

Not being able to finish writing my books.

Wednesday, 15 February 2012

Day 9 of 30 to 28

Day 9: A favorite picture of your best friend.

Gambau best friend ku seme ada dalam Facebook. Atas sebab hanya akan re-activate Facebook sa-lepas 7 Mac 2012 dan celen ini akan expired by that date, maka tadak lah gambau. Keji tak?

hikhik

Tuesday, 14 February 2012

Day 8 of 30 to 28

Day 8: A place you’ve travelled to.

*motip gambau sideways ala2 Naz*

Kuching, Sarawak. Boleh? Nampak sangat tadak paspot. Went there late 2009 for a friend's weeding, with two others just for the weekend. First time naik kapaitebang. First time pi Sarawak. First time tinguk orang utan secara live. First time makan kek lapis Sarawak.

Monday, 13 February 2012

Sunday, 12 February 2012

Day 6 of 30 to 28

Day 6: A picture of something that makes you happy.

Pingu Toha's personal "Being Epic" merchandise line. Courtesy of a very dear friend of mine. :) She sent them as my be-early-ed birthday present.

Details:

Pingu-on-tote


Shirtmore (not shirtless)


Ice-cap


O.MUG.G


The Writer's Block


Pinguin chop (autograph sold separately)

Saturday, 11 February 2012

Day 5 of 30 to 28

Day 5: A song to match your mood. pft

Friday, 10 February 2012

Day 4 of 30 to 28

Day 4: Your parents.

*gambau raya tahun lepas*

They have been married for 30 years now. I always wanted to ask how did they meet, fall in love and end up as papa and mama. Too shy to ask though. Hikhik

I love them so very much. Tatau nak cakap macam mana dah.

Thursday, 9 February 2012

Lagu2 Enggan Move On (atau Day 3 of 30 to 28)



Day 3: Your first love. 

Enggan membuka kepung di dada tentang first love maka menggunakan kekdah mengeji Lutfi Amri melalui parody sambil cuba menafikan bahwa diri masih enggan move on terhadap cinta(2) terdahulu.

Entri ini ditulis sambil-sambil study dan membaca writing thesis yang lama. sebagai parody kepada Lutfi Amri's Lagu-lagu Move On.

Entri ini juga didedikasikan untuk Pingu Toha yang asyik mendengar lagu Someone Like You Lutfi Amri yang masih enggan share minus one lagu The One That Got Away dengan ucapan, “Sila move on” "Pulang lah~". Dan di sini disenaraikan lagu2 enggan move on yang boleh dipilih bersesuaian dengan sebab dan tujuan.

Playlist telah dibuat di Youtube di sini - tidak pandai buat playlist saperti Lutfi Amri, maka abaikan.

#1
Sebab: Diduakan? Ditigakan? Dicinta tigasegikan? Tertipu? Palsu? Tapi tetap setia pada beliau yang satu2nya.
Sila dengar: Beribu Sesalan – Ning, Jac, Shila
Kaedah pendengaran: Bernyanyi sanbil gigih bertukar2 baju demi melakonkan tiga watak berbeza dan menegaskan part; sia2 ku mencintaimu~ setia padamu~ percayakanmu~

#2
Sebab: Sudah tidak mahu peduli dengan ruang tempat yang pernah disentuh olehnya? Namun masih juga enggan mahu move on sa-penuhnya.
Sila dengar: Pulangkan – Misha Omar
Kaedah pendengaran: Bernyanyi dengan mata merah menyala2. Lebih effective jika dapat bertenggek di atas pokok dan seterusnya terbang sanbil mengilai apabila selesai bernyanyi.

#3
Sebab: Ditipu? Lagi? Haish… Tapi tetap maw percaya beliau seadanya
Sila dengar: Love The Way You Lie – Eminem feat. Rihanna
Kaedah pendengaran: Bernyanyi sanbil bakar2 BBQ instead of bakar rumah.

#4
Sebab: Tidak diberikan secukup appresiasi?
Sila dengar: Decorate – Yuna
Kaedah pendengaran: Dengar lagu ini sambil menbaca mesej-mesej lama, stalk beliau di Facebook (buat account baharu lagi bagus). Kemudian makan aiskrim di hujung lagu sanbil menunggu beliau datang ke rumah saperti dalam lagu. Boleh juga dimash-up dengan lagu I Stalk Your Profile olih Jazz Hayat.

#5
Tujuan: Untuk memandang rendah kerana tidak diberi cukup appresiasi atau ditipu (rujuk #1,3,4) paduhal tak syiapa pun pedulik
Sila dengar: All By Myself – Celine Dion
Kaedah pendengaran: *di satu sudut yang sepi*

#6
Tujuan: Membuakkan kemarahan supaya berasa lebih kuat ntuk mencintai beliau
Sila dengar: And I'm Tellin' You I'm Not Going  – Effie White (from The Dreamgirls)
Kaedah pendengaran: *sanbil menjulang oscar*

#7
Tujuan: Menjadikan masa sebagai satu faktor penting dalam kehidupan seharian kerna setiap masa tetap teringat beliau
Sila dengar: Thinking of You – Katy Perry
Kaedah pendengaran: Ini supaya membuang masa dengan terus mengingati beliau sanbil membanding2kan beliau dengan cinta(2) baharu

#8
Tujuan: Lagi lagu enggan move on
Sila dengar: The One That Got Away – Katy Perry jugak
Kaedah pendengaran: Title say it much already! :P

#9
Tujuan: Menyedari subjek perlu dinyahsubjekkan dari minda pada malam ini tetapi sengaja menggagalkan diri
Sila dengar: Bencinta –Faizal Tahir
Kaedah pendengaran: Menggenggam tangan ketika ku benci padamu~ dan membuka tangan pada ku cinta padamu~

#10
Tujuan: Reserve untuk subjek baharu yang lebih baik iaitu tentang beliau juga
Sila dengar: Dia – Fauziah Latif *ttibe*
Kaedah pendengaran: Fikirkan tentang dia. Jika subjek baharu juga tidak berjaya, sila ulang lagu2 di atas. Jika tidak berjaya juga, fikirkan tentang Dia.

Wednesday, 8 February 2012

Day 2 of 30 to 28


Day 2: Meaning behind your blog name.

Khutub Pingu? It's actually a play of words. Khutub is taken from khutub khanah or perpustakaan, combined with my penguin alter ego; Pingu Toha and jadi lah shortened to Khutub Pingu. Since I neither live in Kutub Selatan nor Kutub Utara (cannot tahan sejuk), so the only logical geographical explanation would be that I reside in Khutub Pingu. My own sanctuary. My love. My preciousssssssssssssssssssss~ *seremmmmmmmmm*

Since I am a writer, the word khutub can be closely related to books. Bermaksud, most of the things I write here concern of the books I wrote (or am writing), read, reviewed and so on so forth.

Also, sebab dunia berputar pada paksinya yang berpusat di both Kutubs, Khutub Pingu by all means are things concerning sa-orang penguin bernama Pingu Toha. Pedulik hape ku pasai orang lain? Hence the tagline; Dunia khutubnya pada Pingu. *ala2 yakin diri Lutfi Amri yang tidak memperdulikan comments -ve penonton Youtube. Sentap tak Lutfi Amri?*

Whot else? Itu je kot. Sebab dah dapat mengeji Lutfi Amri, jadi post ini telah mencapai matlamatnya. Hikhik

Tuesday, 7 February 2012

Day 1 of 30 to 28

Day 1: Introduce, recent picture of yourself, 15 interesting facts.


Well, it doesn't say how recent it should be but this is around a week ago, taken in a hotel in Sitiawan, Perak some time before my colleague and I drove back to KL in the dead of the night, after a Kerajaan event. My colleague was in the shower and I spent the time in front of the mirror, like always. Apakah ku terjangkit dengan Evil Queen dalam Snow White?

15 interesting facts? About me? Siyesly?

Anyways. Ku,
1. Menyahut cabaran 30 hari ini menjelang bestday ku ke-28, hence the title '30 days ke 28 celen';
2. Sedang stuck dengan writer's block;
3. Sedang mencari jodoh;
4. Sering didapati bercakap ingris sa-orang diri ketika memandu;
5. Bought the complete set of Christopher Paolini's The Inheritance Cycle minggu lepas dan sedang membaca buku ke3 - Brisingr;
6. Akan cuba menulis semula demi menyiapkan sa-buah novella baharu sa-bulum Pesta Buku KL 2012, insya-ALLAH;
7. Telah menyapraiskan mama dengan curi2 balik kampung dan beli kek bestday beliau ke-55 pada 4 February yang lalu;
8. Baru saja mengajar housemate ku cara2 memasak megi dengan dapor letrik;
9. Asyik menyanyi lagu Adele's Someone Like You sejak kebelakangan ini;
10. Semakin gumuk;
11. Sedang merangka tarikh nikah sama ada pada 31 Ogos 2012 atau 21 Disember 2012;
12. Tak syabar maw tinguk John Carter of Mars;
13. Sudah lama tidak mengemas rumah;
14. Masih single dan tak berkucin;
15. Just realised that none of these facts are interesting and they are not even facts to begin with. pft


Monday, 6 February 2012

30 days ke 28 Celen

Amik dari blog Lutfi Amri yang amik dari blog Kak Dijah. Rasa teringin nak buat, so for the next 30 days.. here we go;

Day 1: Introduce, recent picture of yourself, 15 interesting facts.
Day 2: Meaning behind your blog name.
Day 3: Your first love.
Day 4: Your parents.
Day 5: A song to match your mood.
Day 6: A picture of something that makes you happy.
Day 7: Favorite movies.
Day 8: A place you’ve travelled to.
Day 9: A favorite picture of your best friend.
Day 10: Something you’re afraid of.
Day 11: Favorite TV shows.
Day 12: Something you don’t leave the house without.
Day 13: Goals.
Day 14: A picture of you last year – how have you changed?
Day 15: Fave Song EVER
Day 16: Dream house.
Day 17: Something you’re looking forward to.
Day 18: Favorite place to eat.
Day 19: Something you miss.
Day 20: Nicknames.
Day 21: Favorite picture of yourself ALL TIME and why?
Day 22: What’s in your purse?
Day 23: Your idea of a perfect first date.
Day 24: Something you’ve learned.
Day 25: Something you crave a lot.
Day 26: Your dream wedding.
Day 27: Original photo of the city you live in.
Day 28: Something that stresses you out.
Day 29: 3 wishes.
Day 30: A picture of yourself this day and 3 good things that happened since you started the challenge.