Monday, 9 April 2012

Adiwira ku (tajuk ditulis dengan rebel secara halus)

At this rate, I'm wondering, sanpai bila kah Lutfi Amri, Naz dan Kak Dijah akan terus memberi commitment kepada jenis2 entry berantai ini.

Anyways.

Adiwira ku? Hmm...

Hmm...

Hmm...

...

......

Mungkin ianya itu L, gadis di hentian bus depan Pangsapuri Taratak Muhibbah, Taman Desa? Ya. Sa-lepas puas berfikir, L lah jawapan ku. Siapa L? Ku seniri tatau kot. Ku pernah jumpa beliau dua kali sahaja. 2-2 kali pun masa ku tunggu bus nak pi kijo masa dengan kedai buku dulu kala. Pertama kali lihat L, terus ku PEH!! PEH!! tersebut menyebabkan ku keluar pi tunggu bus seawal jam 10.45 pagi meski pun kijo jam 2 petang. Seken taim jumpa beliau, ku dah set nak berkenalan. Tapi apatah daya, ku terlalu malu ntuk bersemuka dengan beliau. Kali ke-2 itu lah kali terakhir ku berjumpa dengan L. Lepas tu, setahun lebih ku tunggu beliau macam biasa kat hentian bus tersebut. L tak pernah muncul2 lagi. Dalam setahun tu juga ku mula menulis whot was to become my very first novel; L.U.V.E. Sa-lepas setahun tersebut, ku pindah. 

Rasanya memang takkan jumpa L dah.

L. Beliau lah muse ntuk ku menyiapkan L.U.V.E. Beliau juga inspirasi ntuk ku teruskan dengan 1 4 3. Bagaimana kah beliau boleh dikaitkan sebagai adiwira ku? Tanpa L, rasanya ku takkan pernah coba ntuk menulis secara siyes. Tanpa L, rasanya ku takkan percaya tentang cinta pandang pertama. Tanpa L, ku takkan belajar tentang erti berani ntuk merebut peluang. Tanpa L, ku takkan coba ntuk jadi berani.

Thank you, L, wherever you are, whoever you are.

Rasanya, sepatutnya tajuk entry ni ialah 'Adiwati ku' sebab L ponpuan kot. PEH! Paling rebel kot!

p.s.: ku tadak gambau L maka demi konsep hyperbola, harus lah letak cover novel2 ku. 




Sila lah beli. kehkeh

5 comments:

Naz said...

Rebel sangat!!!!! Mencik!!

Pingu Toha said...

kehkeh sangat kan??

chizu_sawako said...

kirenye L itu wujud..keke, mungkin en pingu perlu mencri yg lain..spt M,N,O,P,Q atau yg lain2 :P

xavira said...

mahu lagi, mahu penulisan encik pingu lagi, i need them. hehehe.

siyes dah tak tau nak buat apa, beli TINTA, just read ada & even ja, pegi kedai buku, tercari-cari pingu toha. :(( nak noveeelllllll baruuuuuuuuuuuu

xavira said...

uhuhuh, evan, sory typo. rindu sangat latu